søndag den 19. december 2010

Juleferie!

Julen nærmer sig med hastige skridt, og juleopgaven er endelig afleveret. Opgaven var en 15 sides opgave i faget pædagogik, ikke netop min stærke side. Jeg skrev om friluftsliv og integration, jeg glæder mig til at høre om jeg har ramt rigtigt med denne opgave.

Det har været et fantastisk år hvor jeg har oplevet helt nye ting og mødt en masse nye dejlige mennesker.

Jeg er SÅ glad for at jeg besluttede mig får at tage den nye uddannelse, og jeg er taknemmelig for at hele min familie har støttet mig selvom der er mindre penge og mindre fælles tid sammen.

Min arbejdsgiver som havde givet mig orlov til at tage uddannelsen har nu besluttet at de ikke kan bruge min arbejdskraft længere. Så hvis er nogle derude som kan bruge en dygtig og engageret medarbejder fra sommeren 2011 så skal de ikke holde sig tilbage.

I uge 1 skal vi til Thy og øve os på vinterfjelds turen. Thy er jo et dejligt sted og jeg glæder mig til at komme derop, det er en fantastisk natur. Efter det bliver holdet delt i to nogle skal på vinterfjeld i norge i næste en måned og vi andre skal lave friluftshåndværk, det er noget med at lave knive og så'n. Det skal nok blive sjovt!

Og inden vi har fået set os om, så er det sommer igen! Jeg vender frygteligt tilbage med nye historier fra min uddannelse og ønsker alle en god jul og et godt Nytår.



fredag den 26. november 2010

Nak og æd - en kronhjort!

Siden sidst er der sket en masse. Efter vores Hærvejstur har vi haft en masse prøver, bl.a. klatreprøve og EPP-2 havkajak prøve. Begge dele er bestået!

Det var godt vi fik det "overstået" inden luften fra det kolde nord ramte os her i Danmark. Det er ikke til at klatre og ro når sneen kommer vandret ind i ansigtet!

I denne uge har vi haft pædagogik sammen med vores "kollegaer" fra Viborg. Det har bl.a. betydet at vi har overnattet på Karpenhøj.

En af aftenerne tilberedte vi Krondyr fra bunden. En af mine medstuderende er jæger og han havde medbragt et dyr som vi i fællesskab fik pelset, parteret, tilberedt og spist. Det var en stor oplevelse, vi manglede blot at være med til at nedlægge dyret. Jeg har endnu ikke været med på en jagt - det ville jeg gerne engang. Ikke noget med ænder eller fasaner nej det skal være et rigtigt dyr!´


Som en del af undervisningen skulle vi i grupper lave et firtimers arrangement for eleverne på Helgenæs naturefterskole. Det var superhårdt ikke mindst fordi alle planer skulle ændres da det tirsdag blev snevejr og begyndte at blæse 15-17 sekundmeter. Det var nogle seje unger som kastede sig ud i alle de udfordringer som vi og vejret kastede efter dem. De klatrede og kælkede i nogle gamle havkajakker - det kan jeg desværre ikke vise billeder fra da batterierne i mit kamera strejkede i det kolde vejr.

Men flot er der på Karpenhøj - især i dag hvor vinden har lagt sig igen.


Næste uge er den sidste, inden vi går ind i den store læse/skrive fase på vores juleprojekt. Jeg har besluttet at skrive om "Brug af friluftsliv i arbejdet med integration af nydanskere" - eller noget i den stil. Jeg vil arbejde videre med den korte tid vi havde i vores praktik. Når opgaven er afleveret midt i december så er der JULEFERIE!

fredag den 12. november 2010

60 km på Hærvejen

På cykel og til fods, har vi i denne uge rejst fra Viborg til Gudenåens udspring syd for Nørre Snede.


Vi var inddelt i tre grupper, som alle havde en opgave, nemlig at indsamle information om et bestemt emne vedrørende hærvejen. Den gruppe jeg var i, skulle samle information om hærvejen som handels og oksedrivervej.

Vejret har været meget omskifteligt. Da vi forlod Viborg skinnede solen og vi havde et smukt udsyn ved Dollerup bakker.





Første nat "tyvesov" vi i Kompedal plantage. Tyvesovning er, når man bygger bivauark og overnatter i f.eks. en skov uden at have fået lov. Det viste sig at blive en del mere spændende end vi havde forudset, da en gren af det danske militær tilsyneladende havde valgt samme område til at gennemføre efterårsmanøvren. Så i løbet af natten genlød skoven af maskingeværsalver og helikopter trafik.

Næste morgen vågnede vi til snevejr, det er en noget speciel oplevelse at være så tæt på naturen, og lidt besværligt fordi alting var koldt og vådt.
Turen fortsatte sydover og vi oplevede masser af dyreliv og en fantastisk natur.
Onsdag blev vores cykler hentet og vi fik udleveret vore rygsække, så vi kunne fortsætte til fods. Vores gruppe valgte at gå efter kompas, så vi ikke altid fulgte stierne, det betød blandt andet at vi oplevede naturen fra en helt anden side end normalt men også at vi måtte passere vandløb når vi kom til dem. Det var nogle gange lidt spændende for en gammel klumpedumpe som mig.

Vi sluttede fredag ved Gudenåen og Skjernåens udspring, de to å'er springer med få hundrede meters afstand, men løber hver sin retning.

Det har været en hård men meget meget spændende tur, og hvis du endnu ikke har været i området syd for Nørre Snede, så skulle du tage at besøge det. Du kan jo vente til foråret hvis du synes at det er for koldt nu.



fredag den 29. oktober 2010

6 nationaliteter, 3 dage og 2 friluftsvejledere

Denne uge har været fantastisk! Fantastisk hård, fantastisk sjov og helt fantastisk dejlig!

Vi (Mikkel og jeg) har planlagt, forberedt og gennemført vores praktik, som bestod i at tage 14 unge asylansøgere fra Grenå og Ebeltoft, med ud i naturen i tre dage og vise dem vores opfattelse af dansk friluftsliv.

Mandag og tirsdag brugte vi til at få lavet noget af det praktiske og bl.a. forberedt en tovbro ved Jernhatten. Onsdag morgen tog vi til Røde Korsskolen i Grenå og hentede en flok af 12 drenge og to piger, samt to lærere.

Hvis sandheden SKAL frem - og det skal den jo - tror jeg ikke vi var helt klar over, hvad vi gik ind til. Vi viste godt at nogle af dem var nye i Danmark og derfor ikke kunne forstå dansk, men at vi ville komme op på hele 6 nationaliteter og at de unge ikke alle kunne tale sammen indbyrdes kom bag på os samt at kultur kan være så forskellig, det havde vi ikke forudset.

Ugen har budt på mange kulturelle oplevelser for alle parter. De unge har sovet i telt, spist bålmad, udfordret sig selv i klatring, med lege og løbet natløb. De har prøvet dansk efterårsvejr fra den trælse side, de har klaret regnvejr og kolde nætter med højt humør og sang.


Mikkel og jeg har oplevet unge mennesker som er glade for at lege, som kaster sig frygtløst ud i nye oplevelser og som er fantastisk glade for at være med til alle opgaver som skulle løses. Vi har også set dem fortære 2 kg sukker, 1 kg syltetøj og en flaske honning på tre dage (sødt i the, sødt på rugbrød og sødt på grød), hørt fire forskellige mobiltelefoner spille forskellige mellemøstlige melodier ved bålet på samme tid og som elsker at sidde og grine omkring et tændt lejrbål, nøjagtig som danske unge.

Citater fra turen: "no problem, me fix", "Mariana, Mariana hvornår vi hjem?","Jeg lær god dansk her", og "Jalla jalla"

Jeg er så træt som et helt alderdomshjem, men det har været så sjovt så sjovt og jeg håber bare at de har haft det halvt så skægt som jeg.

fredag den 15. oktober 2010

Nu også med sæl!

Den forgangne uge har primært været brug til det som hos os hedder "Egenfærdstur", det betyder blot at vi er taget på tur uden uden de voksne (vejlederene).


Vi var tre piger som havde besluttet os for en lidt kort tur i kajak, fra Sondrup strand via Alrø og Hjarnø til Snaptun, hvor vi lå i lejr ved Tønballe Naturcenter. Det blev en fin lille tur med masser af sol, grin og hygge.
Vi fik oplevet en masse natur, bl.a. så vi sæl og masser af fugletræk. Vi var på tur til Hjarnø hvor vi vandrede og kikkede efter fossiler (uden dog at finde noget særligt) samt lavet mad med tang.
Vi eksperimenterede også med "nisselamper" som er lavet af marven fra lysesiv og lidt madolie, samt ristede kastranier.
Det er ved at være koldt om natten - imellem torsdag og fredag kom vi tæt på frysepunktet - jeg håber sandelig snart min vintersovepose kommer fra leverandøren.
Den kommende uge er der efterårsferie, og ugen efter skal vi have praktik. Mikkel og jeg skal lave et arrangement for 15 elever som går på Rødekorsskolen i Grenå. Vi skal bo i telte, lave mad på bål og en masse sjove aktiviteter. Det skal nok blive skægt, men mon ikke også lidt hårdt!?

lørdag den 9. oktober 2010

At føde en bjørn, tyren er løs og kælketure

Er blot nogle få af de lege vi har leget i denne uge, hele ugen har haft en den fælles overskrift "Slip legen løs". Vi er blevet undervist af den herlige, uhøjtidelige men alligevel utroligt vidende og vindende Mads Brodersen fra Vends Motorik- og Naturskole (se evt. mere her: http://motorikognatur.dk/)

I starten af ugen legede vi selv, vi startede med de gamle lege som vi (nogle bedre end andre) husker fra vores barndom. Der var helt grundlæggende lege enten helt uden redskaber, eller nogle med få redskaber som f.eks. et reb, og endte i lege som kræver meget udstyr, f.eks en kunstig kælkebakke eller lege med bat og bolde.

I starten af ugen legede vi selv, vi startede med de gamle lege som vi (nogle bedre end andre) husker fra vores barndom. Der var helt grundlæggende lege enten helt uden redskaber, eller nogle med få redskaber som f.eks. et reb, og endte i lege som kræver meget udstyr, f.eks en kunstig kælkebakke eller lege med bat og bolde.


Det var ikke helt nemt at lege igen, jeg er desværre frygtelig "voksen" og har liiidt svært ved at hoppe, tumle og balancere bare for "min egen fornøjelses skyld" men efterhånden kom selv de mest vokse af os i gang. Heldigvis har vi nogle fyre på holdet som slet ikke er til at stoppe, giv dem en pind eller en snor og straks går de i gang med at se hvor mange måder man kan bruge tingene - det er fantastisk, og man kan da godt blive en lille smule misundelig…

Torsdag og fredag var det så vores tur til at give vores viden om lege videre, vi havde besøg på Karpenhøj af en flok pædagogstuderende som skulle lære at lege og som desuden skulle have et sted at sove og noget at spise, så der var mange opgaver der skulle løses. Vi er heldigvis et godt hold og vi klarede opgaven til ug (når jeg selv skal sige det).




I næste uge skal vi på egenfærdstur, det betyder at de studerende selv skal bestemme, planlægge og gennemføre en tredages tur i enten kajak eller kano… Det glæder jeg mig til, og efter det er der efterårsferie!!! Det bliver altså dejligt at kunne slappe lidt af - bare lidt.

lørdag den 2. oktober 2010

Verdensklasse!

På Karpenhøj har vi en vejleder, som plejer at bruge udtrykket "Verdensklasse" om det han synes godt om, især mad og kager.


I denne uge brugte han udtrykket om en nat-havkajaktur, og hvor havde han ret - det var virkelig Verdensklasse. Tirsdag var der næsten helt vindstille efter kl. 20. og vi startede fra Dragsmur netop som solen gik ned, det var fantastisk, med morild (bonusinfo: morild er en alge, som lyser når man forstyrrer dem f.eks med en pagaj) og stjerneskud. Det var i sandhed en dejlig aften, jeg overnattede i shelter på Karpenhøj og vågnede til denne udsigt!


Hele ugen har nu været verdensklasse. Vi har haft naturformidling med Jens Reddersen - vores lokale naturvejleder. De fleste i klassen mente vist at en uge var liiige vel lang tid at bruge på botanik,svampe, gåture og smådyr, men jeg elsker det! Vi lærte også en masse om formidling og det var en fornøjelse.




søndag den 26. september 2010

Rappelling, pædagogik og formål med friluftslivet.

Nu er vi så småt ved at være igennem den hårde men sjove udendørsperiode.
Det betyder at med efterårets komme bruger vi mere tid på de teoretiske emner for vores studie.
I denne uge har vi haft de første timer med pædagogik, hvor vi har diskutteret en masse, hvad er friluftsliv, hvilke begrundelser kan vi have for at "slæbe" andre med derud, hvad får de ud af det og hvorfor?
Det er lige i starten vist lidt svært for mig og mine medstuderende, hidtil har vi jo bare klatret i træer fordi det er sjovt og vi har skullet lære det, men ikke tænkt over de dybere meninger med HVORFOR andre skulle have gavn af at klatre.

Ugen har nu ikke været uden udfordringer, vi har klatret, rappellet, roet havkajak samt lavet samarbejdsøvelser.



Hele næste uge kommer til at stå i naturformidlingens navn, det glæder jeg mig helt vildt til!

Vi er også begyndt at forberede os til vore praktikuge, som ligger lige efter efterårsferien. Her skal vi selv finde nogle "kaniner" som vi får ansvaret for, helst med to eller tre overnatninger, planlægning, gennemførelse og hele balladen. De erfaringer vi får her skal bruges til vores fremlægning af skriftligt eksamensopgave. Det kommer jeg nok til at skrive mere om.

søndag den 19. september 2010

Havkajaktogt - kæmpebølger, kæmpegynge og kæmpehumør.

Jeg er netop hjemvendt fra en uges havkajaktogt. Fra mandag til fredag har jeg boet i bivuark ved Hestehaveskov ved Kaløvig.




Og hvilken uge det har været, med regn og rusk. Kajakøvelser i høje bølger, det var supersjovt.


Udover kajakøvlser har vi haft "store maddag" som startede med "lille bålprøve".

"Lille bålprøve" består af to dele, 6 minutter til at finde brændbart materiale i området (som havde fået 10 mm regn om natten) og én tændstik. Med dette skal man holde liv i et bål i mindst 10 minutter…

Store maddag bestod i en masse madlavning, to grupper skulle lave grubeovn, hjemmelavet marmelade (af naturens frugter), skære en ske og en paletkniv til madlavning, bage kage i stråleovn og gøre klar til pandekagebagning. Det blev en fest! Vi fik alle mulige fantastiske retter, fra dådyrkølle til brombærmarmelade, behørigt krydret med diverse indslag og lege.

Vi fik også bygget en kæmpegynge, som er ligesom en normal gynge, blot bruger man ikke et bildæk men i stedet en klatresele og i stedet for normale gyngestativer bruger man et par høje træer. Det giver som ordet siger en kæmpe-gynge, hvor man kommer ca. 6 meter op i luften. Det kildre godt i maven!

Det er fantastiske folk mine medstuderende! Altid højt humør og skøre indslag, der er altid gang i noget, om det så er at lave en bænk så alle kan sidde ned, bygge en musefælde eller lave en tur til Kaløslot for at lave "Kongen og bondeoprøret" krigsspil! Dejligt, dejligt, selvom en gammel kone som jeg, nogle gange bliver lidt slidt og helst vil sidde og kikke på :-)
 

fredag den 10. september 2010

Kanoinstruktør!

Jeg har i denne uge gennemført kanoinstruktøreksamen, nu mangler jeg blot et nyt førstehjælpskursus så må jeg undervise i kanosejlads. Får jeg brug for det? Det aner jeg ikke, men det var en god fornemmelse at kunne gennemføre et forløb og bestå prøven!


Man skal holde tungen lige i munden når man "bakker" med kano.

I denne uge har vi desuden gennemført et par elevopgaver - det betyder at min med-elever står for undervisningen af os andre, indenfor forskellige emner. Vi har været på et fantastisk arrangeret O-løb i Molsbjerge og lært at bage ved bål, på tre forskellige måder.

Sidst men ikke mindst har vi nu for alvor taget hul på hav-kajak, i dag fredag, har vi roet 12 km langs kysten på Helgenæs, som forberedelse på vores kajak togt i næste uge.


Mandag tager vi af sted på en tur som skal vare hele ugen og hvor i skal ro og bo i bivuark - det bliver spændende om vejret bliver en gentagelse af kano ugen hvor det jo regnede uafbrudt tirsdag og onsdag. Man få meget fokus på vejret når man skal være ude i det hele tiden.

fredag den 3. september 2010

Hold kæft hvor er jeg imponeret over fortidsmenneskerne!

I dag har vi haft "spis-naturen" dag. Dvs. at vi skulle fange, tilberede og spise vores egen mad. Dagen var arrangeret af to af mine medkursister, vi har alle på omgang haft mulighed for at undervise hinanden i et eller anden område som interesserer os. De havde arrangeret at vi skulle tage til Dragsmur hvor vi skulle fange rejer, krabber og strandsnegle til at bruge i en "fiskesuppe".





Vi havde alle moderne hjælpemidler med som rejenet og waders og vi fik da også fanget nok til at lave suppe til alle, men tænk hvis vi havde været fortidsmennesker så skulle vi have gjort det hele en gang til for at få aftens mad og igen i morgen og dagen efter… Jeg kan godt forstå at de opfandt husdyr og agerbrug!


Tidligere på ugen har vi sejlet havkajak og klatret i træer, så jeg var godt træt i armene og det var dejligt med en dag som ikke var så udfordrende for fysikken.

torsdag den 26. august 2010

Helgenæs rundt - 20 km i strandkanten

Så er der snart gået endnu en uge, vi er begyndt på havkajak og det er noget helt andet end de tunge og besværlige kanoer, dejligt!

Ugens højdepunkt har været turen Helgenæs rundt - der er ca 25 km hvis man følger hele kystlinien. Men vi gik ca. 20, da vi "snød" de sidste pr. kilometer ved at gå på asfaltvejen i stedet for langs kysten. Det var en hård gå-tur, de som kender Helgenæs ved at store dele af kystlinien er dækket med ca. knytnævestore sten. Det er hårdt for ben og ankler at gå i.



Vores guide på turen var Jens Reddersen, vores lokale naturvejleder som er tilknyttet Karpenhøj og som laver offentlige og private ture på Mols og Helgenæs. Han er en fantastisk fortæller og ved utroligt meget om sten, planter, dyr og geologi, og han deler glad og gerne sin viden. Vi fik naturligvis også mulighed for at tale om formidling, friluftsvejledning mod naturvejledning, som er to meget forskellige discipliner. Personligt håber jeg at kunne finde en kobling imellem de to, for jeg hælder nok i virkeligheden mest til naturvejledningen.

mandag den 23. august 2010

Kanoundervisning fra Ry til Sejs og tilbage igen - eller - Kunsten at stå PÅ en kano.

Den forløbne uge er har stået i regnes, kanoundervisningens og træklatringens tegn. Vi startede mandag i kano fra Ry hvor vi i løbet af ca 3 timer sejlede til Østergåsekær der ligger i Borresø overfor sejs.

Der skulle vi ligge i lejr hele ugen imens vi lærte de mere finurlige styretag og redninger som kan bruges når man sejler kano. Vil I tænke jer, det er ikke nødvendigt at sidde og skifte side hele tiden bare for at styre en kano :-) samtidig fik vi prøvet at falde i, tømme kanoer og redde os op så vi nu næsten kan gøre det i søvne. Jeg er godt nok helt blå op af underarmene, men jeg er nok også en af de mere gumpetunge. For at hjælpe på balancen fik vi besked på at stå op ikke bare i kanoen men ovenpå rælingen! Det var supersjovt og man kan faktisk hurtigt blive bedre til det.

Jeg beklager den ringe billedkvalitet, det regnede - en del!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det regnede jo en del tirsdag og onsdag (faktiske regnede det fra tirsdag middag og til onsdag aften, næsten uafbrudt, 95 mm ifølge DMI) så vi fik også stresstestet vores grej og alle kom igennem uden problemer. Det var fint at der faktisk er sammenhæng imellem pris og kvalitet, for jeg er rimeligt sikker på at mit tidligere regntøj fra Føtex ikke havde klaret 36 timers regn!

Når vi ikke øvede os i kano, var der træklatring på programmet, en af de "fag" som jeg har være - ikke nervøs - men forbeholden overfor. Den første tur blev da også taget med stor usikkerhed, men da jeg var ca. 5 meter oppe og min hjerne endelig fattede at jeg ikke ville kunne falde ned (det hele foregår jo med klatresele og sikringsreb) så var det bare så sjovt og inden jeg havde nået at tænke mere over det var jeg
10 m oppe og stod og skreg til verden "se hvad jeg kan"! Det var SÅ sjovt!

Onsdag havde vejlederne lavet en lille "overraskelse" (og I der kender mig ved at jeg er IKKE vild med overraskelser - jo bevares julegaver og så'n) men ikke når der står en vejleder og smiler smørret. Vi skulle sejle fra vores faste lejerplads kl. 22 og videre ind mod Silkeborg for vi kom til noget der hedder Brillesøerne (vi kaldte dem Løgene, I kan nok selv gætte faconen på de to sø'er) Her fik vi udleveret snor og én regnponcho (vi havde fået besked om at tage soveposer og liggeunderlag med) og efter lidt bålhygge blev vi tage ud ind i skoven, hvor vi hver især skulle bygge en bivuark og sove om natten. Det var heldigvis tørvejr, og det var fantastisk fredfyldt at ligge der alene og falde i søvn, mens vinden raslede med træerne og det puslede lidt i de tørre blade!

Heldigvis kom det gode vejr jo og efter et lille natløb om torsdagen (I kender det godt, narkoløb med poster, dope, penge og politi'er) kunne vi fredag morgen pakke en nogenlunde tør lejr ned og ro tilbage til Ry.

Det var en rigtig dejlig og lærerig uge, men jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt træt fredag aften. Man sover sat'me godt når man bruger sin krop hver eneste dag!

lørdag den 14. august 2010

Første uge er gået - og hvilken uge

Så er første uge gennemført, og det har været en dejlig, våd, sjov og allerede meget lærerig uge!
Allerede fra første dag er vi igang med at lære nye ting, mandag efter middag skulle vi bygge bivark.
Vi har holdt svømmeprøve i havet, snorklet, løbet orienteringsløb, og sejlet kano. Det er hårdt og det er sjovt.

Jeg nyder meget at læringen er her og nu, der er selvfølgelig ting som skal øves mere og som man kan blive bedre til, men i store træk ved hvad om man har lavet fejl og det er ens egne fejl.


Vi "bor" i dejlige omgivelser i Mols bjerge og bruger naturen omkring, både havet, skovene og de store heder og overdrev.
















I næste uge skal vi alle ud og sejle Kano hele ugen, vi skal bo i lavu og lære mere kano samt tage hul på klatringen. Så det tegner til at blive endnu en spændende uge!

torsdag den 5. august 2010

46 års fødselsdag og yngre end "nogensinde"

I dag har jeg fødselsdag, jeg bliver 46. Jeg synes jo ikke selv det er noget særligt, og det er det nok heller ikke i dagens Danmark, hvor alle bliver yngre og yngre uanset hvilken alder de har ifølge deres fødeselsattest.


I morgen er det fredag og jeg har sidste arbejdsdag i lang tid. Jeg har bestilt basser og håber at der kommer nogle og spiser dem. At folk er kommet tilbage fra ferie og har lyst til at "fejre" min frihed med mig.

Jeg glæder mig, jeg glæder mig helt vildt. De sidste uger, har den nye uddannelse fyldt mere og mere i dagligdagen. Jeg har købt studiekalender, været på jagt i gemmerne og fundet mit gamle penalhus :-)

Siden januar har jeg trænet to gange om ugen hos min fysioterapeut, jeg har nemlig en diskusprolaps - men vi siger det ikke til nogen - jeg har nemlig besluttet at det ikke skal stoppe mig. Jeg har bare skullet træne og træne, og faktisk virker det! Jeg har ikke længere ondt i ryggen, jeg kan løbe 5 km igen og jeg føler mig mere fysisk fit end jeg har gjort i mange år. Nu hvor jeg starter på skolen, skal jeg selv træne ryg hver dag. Det er normalt ikke noget jeg er god til, altså det der med at træne alene, men det skal bare til, for at holde musklerne omkring ryggen stærke.


Mange gode mennesker har hjulpet med træning, hele to fysioterapeuter og løbetrænerne på firmaet blå løbehold, som med deres tålmodighed og altid positive holdning har lokket, rost, grint og drillet mig til at yde det absolutte bedste jeg har kunnet. Fantastisk at der er mennesker som, til trods for at de selv kan løbe både halve og hele maratons har lyst og finder glæde ved at hjælpe en ny løber frem så hun kan gennemføre 5 km! Det er flot, tak Thomas og Gritt!



mandag den 2. august 2010

Nervøs mave - den sidste uge inden det går løs

I dag er den sidste mandag i lang tid hvor jeg er på arbejde, og jeg er sandt at sige lidt nervøs ved udsigten til at forlade mine trygge rammer. Igennem de sidste næsten 25 år, siden jeg tog EDB-assistent eksamen i 1986, har jeg arbejdet på kontor, jeg har tilbragt al min arbejdstid indendørs og det vildeste jeg har været ude for var at besøge Kraftvarmeværket på Randers havn, dengang jeg var EDB koordinator på Randers Kommunale værker for mange mange år siden.

Min fritid er en helt anden sag, der har jeg altid brugt og tilbragt meget tid udendørs. Men NU går det løs, nu bliver det hele vendt på hovedet og de næste 10 måneder skal jeg tilbringe mere tid udendørs end indendørs.

Sagen er den at jeg for et år siden blev ramt at tidens store hammer - stress. Jeg var ikke længere i stand til at udføre mit arbejde, ikke sådan at jeg ikke kunne komme frem på arbejdet, eller starte min PC, men jeg var ikke istand til at huske hvad jeg skulle gøre, jeg frygtede telefonen og når dagen var gået kunne jeg ikke nævne hvad jeg havde fået de 8 timer til at gå med.

Efter mange måneder med psykolog, med deltidsarbejde og mange tårer og overvejelser om jeg skulle sige mit arbejde op fandt jeg mig tilbage på arbejde i november 2009, i mit gamle stilling, med mine gamle kunder og med min gamle chef. Alle havde været meget tålmodige og meget venlige og mit firma har faktisk behandlet mig rigtigt godt imens jeg var syg.

Men nissen var der stadig. Det var utroligt svært at komme tilbage og næsten helt umuligt at ændre sine egne rutiner når alle de mennesker som findes rundt om en ikke har ændret sig. Så desværre kunne jeg mærke mig slipppe tilbage i gamle rutiner, og var ved igen, at ende et sted som jeg ikke kunne lide at være. Efter mange overvejlelser og beregninger med min mand, fandt vi frem til at noget måtte ske. Enten skulle jeg sige op eller have orlov og prøve noget helt andet. Heldigvis var både min mand og min arbejdsgiver meget velvilligt indstillede så aftalen er nu at jeg har uddannelsesorlov i et år og min mand vil hjælpe med økonomien, når nu vi mangler min indtægt.

Så derfor sidder jeg her nu, med lidt nervøs mave og tænker på hvordan det hele nu skal gå. Min blog vil beskrive min rejse og hvis du vil læse med er du velkommen her.