torsdag den 26. august 2010

Helgenæs rundt - 20 km i strandkanten

Så er der snart gået endnu en uge, vi er begyndt på havkajak og det er noget helt andet end de tunge og besværlige kanoer, dejligt!

Ugens højdepunkt har været turen Helgenæs rundt - der er ca 25 km hvis man følger hele kystlinien. Men vi gik ca. 20, da vi "snød" de sidste pr. kilometer ved at gå på asfaltvejen i stedet for langs kysten. Det var en hård gå-tur, de som kender Helgenæs ved at store dele af kystlinien er dækket med ca. knytnævestore sten. Det er hårdt for ben og ankler at gå i.



Vores guide på turen var Jens Reddersen, vores lokale naturvejleder som er tilknyttet Karpenhøj og som laver offentlige og private ture på Mols og Helgenæs. Han er en fantastisk fortæller og ved utroligt meget om sten, planter, dyr og geologi, og han deler glad og gerne sin viden. Vi fik naturligvis også mulighed for at tale om formidling, friluftsvejledning mod naturvejledning, som er to meget forskellige discipliner. Personligt håber jeg at kunne finde en kobling imellem de to, for jeg hælder nok i virkeligheden mest til naturvejledningen.

1 kommentar: