lørdag den 21. maj 2011

Varme dage med masser af sjov

I denne uge har vi gennemført 2 arrangementer


Vi har haft informationsmøde på Karpenhøj hvor de potientelle nye friluftsvejlederstuderende fik vist stedet frem. Vi studerende havde nogle indledende lege og lavet noget mad fra naturens køkken, mælkebøttekaffe, skvalderkålspesto og urtethe.

Onsdag legede vi med børnene fra Knebel børnehave. Det var små krudtugler, men vi havde alle en god dag. Temaet var "Trolde" så vi legede troldlege, hørte trolde historier og byggede vores egne trolde af naturmaterialer.


Børnene fandt også en Porcelænsspinder som er en flot stor natsværmer



Torsdag skulle vi have haft besøg af en gruppe unge, men desværre besluttede de i sidste øjeblik at de ikke ønskede at komme til Karpenhøj for at lege med os. I stedet fik vi et par gode timer med en lille gruppe fra lokalpsykiatrien som gav os anledning til at ændre program på kort tid og vi syntes selv at det gik utroligt godt.

Næste uge skal vi sammen med de øvrige studerende - som nu har kajak som speciale - lave et kæmpe arrangement for Rønde gymnasium. Der kommer 120 mennesker som skal lave forskellige opgaver og aktiviteter i løbet af to dage. Det bliver sjovt at prøve at samarbejde med flere vejledere om at lave et længere forløb for en stor gruppe.

søndag den 15. maj 2011

Masser af leg og fysisk aktivitet

Så er det vist på høje tid med en opdatering af min blog!


Den sidste lange tid har jeg brugt på at skrive endnu en skriftlig opgave, som blev afleveret lige efter Påske. Jeg har ikke fået den tilbage så jeg ved ikke hvordan det er gået.

Nu er vi gået i gang med det afsluttende modul, hvor vi har kunnet vælge speciale i Kajak, klatring eller "Leg og bevægelse". Jeg har valgt leg og bevægelse sammen med to af mine studiekammerater. Det er en meget lille gruppe når vi nu skal lege, men det har vi løst ved at lave aftaler med prakisgrupper. Grupper som vi kan få lov at lege med.


I denne uge har vi lavet et eftermiddagsforløb med en SFO hvor vi lavede "vikinge"aktiviteter med børnene fra 3. klassetrin og et overnatningsforløb med en 2. klasse og nogle forældre. Det har været en stor oplevelse, men også rigtigt hårdt at være så meget "på" hele tiden.


I næste uge går det løs igen med to arrangementer, først skal vi have en gruppe børnhavebørn med i skoven og dagen efter skal vil lave noget "vildt" med en gruppe af unge stofmisbrugere der har brug for at prøve at mærke deres krop igen og grine.

Vi har prøvet at sprede os på så mange forskellige gruppetyper som muligt, for at få erfaring i at lave noget med nogen. Phyye der er mange ting at holde styr på, både det praktiske men især det pædagogiske det er jo ikke bare sjovt det her, vi skal kunne forklare hvorfor vi gør som vi gør.

Men det er dejligt at få nogle værktøjer til at vide hvad man skal stille op med en gruppe, at kunne "hive en leg op af rygsækken".