fredag den 26. november 2010

Nak og æd - en kronhjort!

Siden sidst er der sket en masse. Efter vores Hærvejstur har vi haft en masse prøver, bl.a. klatreprøve og EPP-2 havkajak prøve. Begge dele er bestået!

Det var godt vi fik det "overstået" inden luften fra det kolde nord ramte os her i Danmark. Det er ikke til at klatre og ro når sneen kommer vandret ind i ansigtet!

I denne uge har vi haft pædagogik sammen med vores "kollegaer" fra Viborg. Det har bl.a. betydet at vi har overnattet på Karpenhøj.

En af aftenerne tilberedte vi Krondyr fra bunden. En af mine medstuderende er jæger og han havde medbragt et dyr som vi i fællesskab fik pelset, parteret, tilberedt og spist. Det var en stor oplevelse, vi manglede blot at være med til at nedlægge dyret. Jeg har endnu ikke været med på en jagt - det ville jeg gerne engang. Ikke noget med ænder eller fasaner nej det skal være et rigtigt dyr!´


Som en del af undervisningen skulle vi i grupper lave et firtimers arrangement for eleverne på Helgenæs naturefterskole. Det var superhårdt ikke mindst fordi alle planer skulle ændres da det tirsdag blev snevejr og begyndte at blæse 15-17 sekundmeter. Det var nogle seje unger som kastede sig ud i alle de udfordringer som vi og vejret kastede efter dem. De klatrede og kælkede i nogle gamle havkajakker - det kan jeg desværre ikke vise billeder fra da batterierne i mit kamera strejkede i det kolde vejr.

Men flot er der på Karpenhøj - især i dag hvor vinden har lagt sig igen.


Næste uge er den sidste, inden vi går ind i den store læse/skrive fase på vores juleprojekt. Jeg har besluttet at skrive om "Brug af friluftsliv i arbejdet med integration af nydanskere" - eller noget i den stil. Jeg vil arbejde videre med den korte tid vi havde i vores praktik. Når opgaven er afleveret midt i december så er der JULEFERIE!

fredag den 12. november 2010

60 km på Hærvejen

På cykel og til fods, har vi i denne uge rejst fra Viborg til Gudenåens udspring syd for Nørre Snede.


Vi var inddelt i tre grupper, som alle havde en opgave, nemlig at indsamle information om et bestemt emne vedrørende hærvejen. Den gruppe jeg var i, skulle samle information om hærvejen som handels og oksedrivervej.

Vejret har været meget omskifteligt. Da vi forlod Viborg skinnede solen og vi havde et smukt udsyn ved Dollerup bakker.





Første nat "tyvesov" vi i Kompedal plantage. Tyvesovning er, når man bygger bivauark og overnatter i f.eks. en skov uden at have fået lov. Det viste sig at blive en del mere spændende end vi havde forudset, da en gren af det danske militær tilsyneladende havde valgt samme område til at gennemføre efterårsmanøvren. Så i løbet af natten genlød skoven af maskingeværsalver og helikopter trafik.

Næste morgen vågnede vi til snevejr, det er en noget speciel oplevelse at være så tæt på naturen, og lidt besværligt fordi alting var koldt og vådt.
Turen fortsatte sydover og vi oplevede masser af dyreliv og en fantastisk natur.
Onsdag blev vores cykler hentet og vi fik udleveret vore rygsække, så vi kunne fortsætte til fods. Vores gruppe valgte at gå efter kompas, så vi ikke altid fulgte stierne, det betød blandt andet at vi oplevede naturen fra en helt anden side end normalt men også at vi måtte passere vandløb når vi kom til dem. Det var nogle gange lidt spændende for en gammel klumpedumpe som mig.

Vi sluttede fredag ved Gudenåen og Skjernåens udspring, de to å'er springer med få hundrede meters afstand, men løber hver sin retning.

Det har været en hård men meget meget spændende tur, og hvis du endnu ikke har været i området syd for Nørre Snede, så skulle du tage at besøge det. Du kan jo vente til foråret hvis du synes at det er for koldt nu.